Παυλόπουλος Ουρολόγος

Το πέος μου ματώνει κατά την επαφή. Τι να κάνω;

Πιθανότατα πάσχετε από μια αρκετά συνηθισμένη πάθηση του πέους, που ονομάζεται βραχύς χαλινός. Είναι επίσης ενδεχόμενο να έχει αναπτυχθεί φίμωση.

περισσότερα...»

Εχω συχνά πόνους στον όρχι. Πρέπει να ανησυχώ;

Ο χρόνιος ορχικός πόνος πρέπει να διερευνάται, καθώς, εκτός από την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής του ασθενούς, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται σε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως τα νεοπλάσματα του όρχεως.

περισσότερα...»

Το πέος μου έχει στραβώσει και πονάει. Τι συμβαίνει;

Πρόκειται περί μιας κατάστασης που ονομάζεται νόσος Peyronie. Για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή της και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο πέος απαιτείται άμεση έναρξη θεραπείας.

περισσότερα...»

Εκσπερματώνω γρήγορα. Υπάρχει λύση;

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια αρκετά συχνή κατάσταση με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην σεξουαλική και ψυχική υγεία του άνδρα, όσο και στην ομαλή πορεία των σχέσεων του ζευγαριού. Ευτυχώς για τη νόσο αυτή τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αποτελεσματικές θεραπείες.

περισσότερα...»

Έχω κιρσοκήλη. Πρέπει να χειρουργηθώ;

Η κλασική ένδειξη χειρουργικής αντιμετώπισης της κιρσοκήλης είναι η παρουσία ολιγοασθενοσπερμίας σε ένα άνδρα που επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Σε γενικές γραμμές όσο μεγαλύτερη είναι μια κιρσοκήλη, τόσο πιθανότερο είναι να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο σπέρμα ή στον όρχι και τόσο πιθανότερο το όφελος από την χειρουργική αποκατάσταση. Η επέμβαση ενδείκνυται επίσης όταν η κιρσοκήλη δημιουργεί πόνο ή αίσθημα βάρους στον ασθενή, ή όταν προκαλεί ατροφία στον όρχι σε νεαρό άτομο.

περισσότερα...»

Στο σπέρμα μου δεν υπάρχουν σπερματοζωάρια. Μπορώ να αποκτήσω παιδί;

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται αζωοσπερμία και είναι δυνατό να οφείλεται είτε σε απόφραξη των σωληναρίων που μεταφέρουν τα σπερματοζωάρια (αποφρακτική αζωοσπερμία), είτε σε αδυναμία παραγωγής σπερματοζωαρίων από τους όρχεις (μη αποφρακτική αζωοσπερμία). Είναι βασικό να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών καθώς διαφέρει ριζικά η αντιμετώπιση και η πρόγνωση.

περισσότερα...»

Στο πέος μου έχουν εμφανιστεί μικρές κρεατοελιές. Τι έχω;

Πιθανότατα έχετε παρουσιάσει κονδυλώματα, μια ιογενή και σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση, πολύ συχνή ιδίως σε νεαρά άτομα.

περισσότερα...»