Παυλόπουλος Ουρολόγος

Ο ρόλος της Ουρολογίας-Ανδρολογίας σήμερα

Γνωρίζουμε καλά την πολλαπλότητα, την συνθετότητα και τις αλληλεπιδράσεις των ειδικών, αλλά και των γενικών προβλημάτων υγείας που συχνά μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άντρας...

Διαταραχές στην ούρηση, προβλήματα και αστάθεια στην στυτική λειτουργία, άγχος σεξουαλικής απόδοσης, υπογονιμότητα, προβλήματα με την ανατομία του ανδρικού μορίου, θέματα με την εκσπερμάτιση και μειωμένη σεξουαλική διάθεση είναι μερικά μόνο από τα πολλά ζητήματα που μπορούν να ταλαιπωρούν μόνα ή σε διάφορους συνδυασμούς έναν άνδρα, ιδίως στην σύγχρονη εποχή.

Read more...

Οδηγίες εμβολιασμού έναντι των ιών HPV

Πότε πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός για τους ιούς HPV, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής πρόληψη των κονδυλωμάτων, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά και των άλλων νοσημάτων που σχετίζονται με τους συγκεκριμένους ιούς....

Η Συμβουλευτική Επιτροπή επί των Πρακτικών Ανοσοποίησης (Advisory Committee on Immunization Practices - ACIP) αποτελεί μια ομάδα υψηλού κύρους ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας, αποστολή της οποίας είναι η κατάρτιση κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή εμβολιασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Είναι βέβαια εμφανές ότι οι προτάσεις και οι δημοσιεύσεις της ACIP λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τις επιστημονικές κοινότητες, όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά όλου του κόσμου.

Ορισμένα από τα κυριότερα σημεία των οδηγιών της ACIP σχετικά με τον εμβολιασμό για τους ιούς HPV και την πρόληψη των κονδυλωμάτων και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, είναι τα ακόλουθα:

Περισσότερα...